16/11/2016 Τελετή Έναρξης 30ου Επετειακού Πανελληνίου Συνεδρίου

Τελετή Έναρξης 30ου Επετειακού Πανελληνίου Συνεδρίου  
 

Share

72,602 total
7,518 video
56,917 photo
Views:
Με ιδιαίτερη συγκίνηση κι ενθουσιασμό πραγματοποιήθηκε στις 16 Νοεμβρίου 2016 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, η Τελετή Έναρξης του 30ου Επετειακού Πανελληνίου Συνεδρίου της ΔΕΒΕ που σηματοδότησε με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο τη συμπλήρωση τριών δεκαετιών επιστημονικού και κοινωνικού έργου της Διαβητολογικής Εταιρείας Βόρειας Ελλάδας.

Οι ιστορικές αναφορές στην ίδρυση και την πορεία της, οι αναμνήσεις 30 χρόνων, οι ευχές και οι ελπίδες για το μέλλον της Εταιρείας, γέμισαν τους παρευρισκόμενους, που έφτασαν τους 1.400 σε αριθμό, με συναισθήματα συγκίνησης και χαράς.

Τα μηνύματα της εκδήλωσης πολλά. Το πιο ηχηρό, αυτό της αφύπνισης για τον παιδικό-νεανικό διαβήτη τύπου 1 που εξελίσσεται πλέον σε μάστιγα τα τελευταία χρόνια με ολοένα και περισσότερα παιδιά να αντιμετωπίζουν τη χρόνια πάθηση, ενώ τονίσθηκε η προσπάθεια που καταβάλλεται για την όσο δυνατόν καλύτερη αντιμετώπιση.

Το μήνυμα έγινε πιο άμεσο και δυνατό, καθώς ταξίδεψε μέσα από τις μουσικές δημιουργίες της Ευανθίας Ρεμπούτσικα και τις μελωδικές φωνές και νότες της νεανικής ορχήστρας και χορωδίας των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη, σε συνεργασία με τη Χορωδία «Μελισσάνθη» του Δήμου Αλεξάνδρειας, την Ορχήστρα «Con Fuoco» του Δημοτικού Ωδείου Θέρμης και των σολίστ Έλσα Μουρατίδου, Ηλία Κατσόγιαννη. Το μουσικό σύνολο μάγεψε το κοινό.


Για να δείτε όλη την τελετή έναρξης
http://www.livemedia.com/teleti30deve

Στιγμιότυπα Τελετής Έναρξης
https://www.youtube.com/watch?v=x0YX8loTpVQ&feature=youtu.be
Δήλωση κ. Τριαντάφυλλου Διδάγγελου, Προέδρου ΔΕΒΕ
http://www.livemedia.gr/video/262624
 
Sort by Date | Views